Link in Bio Instagram

link-in-bio

Slechts 1 link in je Instagram Bio -> Maak een Linktree landingspagina en trek meer mensen naar je website

Op Instagram kun je maar één link toevoegen in je Bio, maar om je bedrijf te laten groeien kan het best handig zijn om meerdere links te gebruiken. Bijvoorbeeld als je net een nieuw artikel hebt geschreven, of als je een nieuw model onder de aandacht wilt brengen, of bijv. de occasion van de week.

Vaak zien we deze tekst staan: ‘link in Bio’. Maar zoals de meesten wel weten is dat slechts 1 link. Wanneer je de volgende post plaatst met daarbij ‘link in Bio’ dan moet de vorige alweer weg, terwijl de post nog op Instagram staat. 

Nu zijn hier diverse oplossingen voor, de meest gebruikte is ‘Linktree’.

Wat is Linktree?
Tegenwoordig zijn er meerdere tools waarmee je dit één-link-probleem op Instagram kunt oplossen, waarvan Linktree de bekendste is. Met Linktree kun je heel eenvoudig meerdere links ín Linktree zetten en vervolgens die link (dus waarop alle links te vinden zijn) in je Instagram Bio plaatsen. Het werkt allemaal vrij eenvoudig en in no time heb je een link toegevoegd of verwijderd in Linktree. Je hoeft dus niet steeds je link in Bio op Instagram te veranderen. Klinkt simpel, toch?

Linktree op je eigen website

Er zit één grote MAAR aan: alle traffic gaat in eerste instantie naar Linktree en NIET naar je website. Om dat te voorkomen is de oplossing heel eenvoudig: Maak binnen je eigen website een landingspagina aan en je hebt je een Instagram Linktree. Alles wat je met Linktree kan, is ook mogelijk met je website (en zelfs meer):

  • Unieke URL aanmaken, denk bijvoorbeeld aan: www.uwbedrijf.nl/social
  • Analytics, uiteraard met Google Analytics
  • Deelmogelijkheid van de pagina zelf.

Een groot voordeel dat je jouw landingspagina geheel naar eigen inzicht en huisstijl kan inrichten. En dat is belangrijk voor je merk. Zo hebben wij de volgende pagina gemaakt en plaatsen deze als link in Bio: http://gwmanagement.nl/social/

Alles in eigen hand

Wanneer je dus een nieuwe link hebt bij een Instagram post dan voeg je deze link toe op je landingspagina. Vanuit daar ga je weer verder. Zo kan je alles in eigen hand houden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief